Matematik

Statistik- og Normalfordeling

24. april 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Håber at i kan hjælpe med denne opgave:

1) Hvor mange procent af de værnepligtige var mellem 167 cm og 187 cm høje?

    - Aflæs på normalfordelingspapiret og beregn på CAS.

2) Hvor høje var de 15% af de værnepligtige, der var højest?

Vedhæftet fil: normfordelingspapir.pdf

Svar #1
24. april 2017 af Kristensenalex

Jeg har løst de 2 spørgsmål, men jeg har en opgave mere, håber at i vil hjælpe:

Gør ved hjælp af det vedlagte normalfordelingspapir rede for at overstående observationssæt tilnærmelsesvis er normalfordelt af aflæs middelværdien og spredning. Sammenlign med de beregnede værdier. Husk at vedlægge bilaget med din indtegning!


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2017 af peter lind

Det er en ret linie så det er en normalfordeling

P(X<x) = P(X>x) = 50% så gå ind på 50% og aflæs den tilsvarende x værdi.

Der er en fast sandsynlighed for hvad den er for x=μ±σ men jeg kan ikke huske hvad den er så du kommer til selv at slå den op for eks i N(0,1) fordelingen


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2017 af peter lind

Du kan gå ind under 84.3% på y aksen og afllæse den tilsvarende værdi på x akser


Svar #4
24. april 2017 af Kristensenalex

Hvad er det for et spørgsmål du har svaret på?

Du kan gå ind under 84.3% på y aksen og afllæse den tilsvarende værdi på x akser


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. april 2017 af peter lind

Det er det andet. Det første har jeg jo besvaret tidligere


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. april 2017 af peter lind

P(σ) ≈ 0,8413


Skriv et svar til: Statistik- og Normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.