Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

ASAP hjæææælp

24. april 2017 af math862a (Slettet)

Vi har fået spørgsmålet:

Forklar og diskuter, hvordan integralregning kan anvendes til at bestemme antallet af kerner, der henfalder i et bestemt tidsrum..

Vi har ledt efter svar mange steder og forstår virkelig ikke princippet og forklaringen til spørgsmålet..


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2017 af mathon

Henfaldsligning:

                               -\frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=k\cdot N
   hvoraf
                                  \frac{1}{N}\, \mathrm{d}N=-k\, \mathrm{d}t
   og
                                   \int \frac{1}{N}\, \mathrm{d}N=\int -k\, \mathrm{d}t

                                    \ln(N)=-kt+\ln(N_0)

                                    N(t)=N_0\cdot e^{-k t}

                                   
                                
                               


Svar #2
24. april 2017 af math862a (Slettet)

Men det her er henfaldsloven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2017 af mathon

i overensstemmelse
med:
                     \left | \Delta N \right |\approx k\cdot N\cdot \Delta t
 


Svar #4
24. april 2017 af math862a (Slettet)

Er ?N symbolet for antallet af kerner, der henfalder i et bestemt tidsrum?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2017 af mathon

      Ja.


Skriv et svar til: ASAP hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.