Fysik

integralregning og radioaktive henfald

24. april 2017 af trætuniversitetsstuderende - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med en forklaring til spørgsmålet: "forklar og diskutér, hvordan integralregning kan anvendes til at bestemme antallet af kerner, der henfalder i et bestemt tidsrum"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2017 af peter lind

dN/dt = -kN  så du skal løse denne differentialligning


Svar #2
24. april 2017 af trætuniversitetsstuderende

#1

dN/dt = -kN  så du skal løse denne differentialligning

Men der bliver spurgt om integralregning ikke differentialligning? vi har desuden kun haft om differentialregning ikke differentialligninger...

En uddybning ville være meget værdsat


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2017 af janhaa

\int \frac{dN}{N}=-k\int dt \\ \ln|N| = -k*t + c


Svar #4
24. april 2017 af trætuniversitetsstuderende

#3

\int \frac{dN}{N}=-k\int dt \\ \ln|N| = -k*t + c

Altså...jeg forstår godt at arealet af punktmængden mellem funktionen og x-aksen giver dig antallet af radioaktive kerner der er henfaldet... men er det, sammen med udledningen af henfaldsloven, alt hvad jeg skal skrive?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2017 af peter lind

Du bør komme med halveringstid evt. også hvordan man måler den


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2017 af janhaa

evt

N=N_o* \left ( \frac{1}{2} \right )^{t/T_{1/2}}

der

t er tid og T(1/2) er halveringstid.


Skriv et svar til: integralregning og radioaktive henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.