Biologi

Hvad betyder det? kalder medicin studerende

25. april 2017 af Mig123321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har prøvet at slå de "svære" ord op, men kan ikke finde ud af hvad følgende betyder:

De inficerede celler er metaplastiske celler eller endocervikale cylinderepitelceller (cervicitis). De cytomorfologiske forandringer forårsaget af en chlamydia infektion er uspecifikke, men omfatter både kerne og cytoplasmaforandringer. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2017 af DrNielsen

Metaplasi = ændring fra en celletype til en anden. F.eks. fra cylinderepitel til pladeepitel.

Epitelceller er de celler der danner den yderste barrierer mod omgivelserne. Endocervikale epitelceller er altså de yderste celler i livmoderen.

Cyto = celler, morfologi = noget med formen.

Det vil altså sige du har nogle celler som enten har ændret type(muligt forstadie til cancer). Samtidig kan du sige, at når du har en chlamydiainfektion, vil ændringerne du kan se på cellerne i et mikroskop være uspecifikke - altså kan forandringerne bestå af enten ændringer i kernen eller cytoplasmaet.

Håber det hjalp :-)

/J


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2017 af Skaljeglavedinelektier

Det kan slås op på google uden de store problemer. 


Skriv et svar til: Hvad betyder det? kalder medicin studerende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.