Kemi

Syre-base titrering - redegørlse af 10-talslogaritmens relevante egenskaber

25. april 2017 af JacobQa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har i min SRO fået til opgave at give en redegørelse for relevante egenskaber ved 10-talslogaritmen i forbindelse med udledning af formler for pH i syre/baseopløsninger og jeg er i tvivl om hvorvidt jeg skal gribe dette an. Skal jeg udlede formlerne for pH fx -log([H_3O+]), -log(c_b), pufferligningen? Eller skal jeg bare nævne at man oftest får et tal man kan forholde sig til ved at tage -log til det; fx. tallet 7 er lettere at forholde sig til fx pH værdien af vand og at logaritmen på denne måde har en vigtig egenskab??

Mange tak =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2017 af mathon

Grafmæssigt er tal på formen a\cdot 10^n ikke bekvemme, når \small n er stor
men
                             \log(a)+n     er afbildningsmæssigt håndterbart.

I kemi er der ofte tale om talværdier
på formen:
                             t=a\cdot 10^{-n}\; \; \; \; \; \; \; 1\leq a< 10\; \; \wedge\; \;n\in\mathbb{Z}_+
som ved negeret logaritmering - den såkaldte p-værdi
bliver                    -\log(t)=n-\log(a)

Da log-funktionen er voksende, bliver -log-funktionen aftagende,
hvilket f.eks. betyder,
at øget \left [ H_3O^+ \right ] giver mindsket \small pH og omvendt.

                         
                        


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2017 af mathon

redigeret:
Grafmæssigt er tal på formen a\cdot 10^n ikke bekvemme, når \small \left | n \right | er stor


Skriv et svar til: Syre-base titrering - redegørlse af 10-talslogaritmens relevante egenskaber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.