Matematik

Bestem hældningen af en vektor

26. april 2017 af Chrisitna (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej..

I et kursusarbejde som handler om en bil der kører op ad en bakke, har jeg fået givet en normalvektor som står vinkeltret på bakken, som hedder:

F_N = (4.01 , 11.04)

Jeg har så fået til opgave at bestemme hældningen af bakken.

Er der nogle der kan hjælpe?

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2017 af mathon

Kender du bilens masse?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2017 af PeterValberg

det var noget sludder, jeg fik skrevet...
jeg retter lige tegningen og "vender tilbage"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2017 af mathon

…i så fald
                            \small F_N=\sqrt{4{.}01^2+11{.}04^2}

                           \small F_N=m\cdot g\cdot \cos(\alpha )

                           \small \alpha =\cos^{-1}\left (\frac{F_N}{m\cdot g} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2017 af PeterValberg

Her er en opdateret tegning...
Vinkel w kan bestemmes som:

w = 90 - v = w - tan-1(11,04/4,01)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Bestem hældningen af en vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.