Kemi

Hvilken formel bliver der brugt?

26. april 2017 af Chrissiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Monoethylenglykolforgiftning kan behandles med atropin. Til en start behandles der med 2 ml 0,5 mg/mL atropin intravenøst til et voksent individ. Atropin har en molekylvægt på 290. Hvor mange molekyler atropin behandles der med?

(2 mL·0,5·10 g / mL) / 290 g/mol = 3.4 * 10-6 mol

Ved godt, at man sidenhen ganger med avogadros konstant får at få antan molekyler, men det jeg tænker over er hvilken formel der bliver brugt her.. Kan nogen svare mig hurtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2017 af mathon

                  \small \small N=n\cdot N_A=\frac{V\cdot c}{M}\cdot N_A


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2017 af poulpou (Slettet)

V er volumen

c er koncenration

M er molvægt

men hvad er NA? NA bliver ikke brugt i dette tilfælde!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2017 af janhaa

#2

V er volumen

c er koncenration

M er molvægt

men hvad er NA? NA bliver ikke brugt i dette tilfælde!

NA er Avogadros constant


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2017 af mathon

           \small N_A=6{,}02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1}


Skriv et svar til: Hvilken formel bliver der brugt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.