Fysik

isens smeltevarme

27. april 2017 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med at finde formlerne, som jeg skal bruge

Giv en kort forklaring på, hvorfor vores forsøg ikke kan give os den præcises smeltevarme af is

Et isbjerg på 100*10kg bliver af havvand tilført en energi på 4,5 MJ. Hvor stor en del af isbjerget er tilbage efter energien er tilført?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2017 af peter lind

Jeg går ud fra at isbjerget er 0ºC Så bruges al ernergien til at smelte isen. Det er m*L hvor m er den smeltede masse og L er smeltevarmen


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2017 af mathon

Et isbjerg…

                         Der smeltes
                                                 \small m_{smelt}=\frac{4500\; kJ}{334\; \tfrac{kJ}{kg}}=13{,}4731\; kg

Restmasse i ‰:
                                                 \small 100\% -\frac{13{,}4731\; kg}{1000\; \tfrac{kg}{\%}}=99{,}9865\%
                       


Svar #3
28. april 2017 af Amalie1234324

Har du isoleret noget i formlen?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2017 af mathon

                        E = m · L

                        m = E/L


Skriv et svar til: isens smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.