Matematik

rumfang og sidelængde i en kasse :)

27. april 2017 af kira121 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! 

jeg håber der sidder en derude, som har lyst til at hjælpe mig, med denne opgave :)

I en type æske skal bunden være kvadratisk, og højden skal være 1.25 gange sidelængden i bunden.

A: Opstil en forskrift for æskens rumfang afhængig af sidelængden i bunden.
B: Hvad skal sidelængden i bunden være, hvis rumfanget er på 400 cm3? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2017 af mathon

A)

Når \small V(x) er volumenet/rumfanget  og \small x er sidelængden i bunden
gælder:    

               \small \small V(x)=h \cdot G=\left ( 1{,}25x \right )\cdot \left ( x^2 \right )=1{,}25x^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2017 af peter lind

Kald sidelængden i bunden for x. Højden er så 1.25*x. Rumfanget er bundens areal*højde


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2017 af mathon

B)
         \small x=\left ( \frac{V}{1{,}25} \right )^{\frac{1}{3}}


Svar #4
27. april 2017 af kira121 (Slettet)

Mange tak for svar! 

Det er jeg meget glad for!!


Skriv et svar til: rumfang og sidelængde i en kasse :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.