Fysik

Gay-Lussacs 2. lov

27. april 2017 af Adam418 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En tæt cylinder har et let bevægeligt stempel i den ene ende, således at trykket af gassen i cylinderen er lig omgivelsernes konstante tryk. Gassens volumen ved temperaturen 10ºc er 12 mL. 

Beregn gassens temperatur ved volumenet 10 mL. 

V1=12mL
V2=10mL

T1=283,15K 
Opgaven kan vel løses ved hjælp af V1/T1 = V2/x 
Men er der ikke en smartere eller mere korrekt måde at løse opgaven på? 
Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2017 af janhaa

ganske lett dette:

T2 / 10 = 283 / 12

T2 = 236 (K)


Svar #2
27. april 2017 af Adam418 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Gay-Lussacs 2. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.