Fysik

linære sammenhæng - fysik - hjælp tak

27. april 2017 af Mm98 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave på forhånd tak! :)

Der er sammenhængen mellem den kraft F, der skal til for at strække en elastik i en slangebøsse og elastikkens forlængelse x. Grafen viser sådan en sammenhæng. (jeg har en graf, og den er lineær voksende.)

a)    Bestem en forskrift for F som funktion af x. 

F(x)=20x + 0,05F(x) = 20 x + 0,05

b)    Hvor stort er det arbejde, der skal udføres for at strække elastikken 0,20 m ?

Slangebøssen spændes 0,20 m og sender en sten på 20 g vandret afsted. Antag, at al energien i elastikken omsættes til kinetisk energi i stenen. 
c)    Beregn stenens begyndelsesfart. 

Slangebøssen skyder nu stenen lodret op i luften.
d)    Hvor højt kommer den op? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2017 af mathon

a)
            
        Arbejdet:
                            \small A=\int_{0}^{0{,}20}(20x+0{,}05)\, \mathrm{d}x


Svar #2
27. april 2017 af Mm98

Jeg får det til at blive 0,41. 

Derudover tænkte jeg på om man pgså ikke kan beregne det på denne måde:

F(0,20) = 20 * 0,20 + 0,05 = 0,2 N 


Svar #3
27. april 2017 af Mm98

Vil du være sød at hjælpe mig med de andre opgaver tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2017 af peter lind

Nej Det er kraften du beregner for at holde den spændt ved 20 cm


Svar #5
27. april 2017 af Mm98

så de 0,41 er altså korrekte?


Svar #6
27. april 2017 af Mm98

Vil i ikke være søde at hjælpe mig med opgave b, c og d. Jeg skal snart aflevere den :/ Og Jeg forstår det  virkelg ikke, netop fordi at min lærer ikke forklare det ordentligt. Vi har fx ikke lært hvordan man skriver et henfaldsskema, men sådanne en opgave har vi stadig fået. Den opgave blev jeg også nødt til at få hjælp til, her på SP. 


Svar #7
27. april 2017 af Mm98

Håber at i vil hjælpe, eftersom at dette opgavesæt har stor betydning for vores årskarakter :/


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2017 af peter lind

Det har jo ikke noget med et henfaldsskema at gøre

Du skal bruge enegibevarelse til de to andre opgaver


Svar #9
27. april 2017 af Mm98

Ja, det ved jeg godt. Det var blot et eksempel. :) 


Svar #10
27. april 2017 af Mm98

Jeg forstår bare ikke havd jeg skal gøre 


Svar #11
27. april 2017 af Mm98

A = 1/2 * m * v 

skal jeg bruge denne formel til opgave c ? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2017 af peter lind

Nej du skal bruge at E=½mv2


Svar #13
27. april 2017 af Mm98

okay, og hvad med d, hvilken formel skal jeg bruge der? :)

c)

E = 1/2 * 20 * 

jeg er i tvivl om v^2 det kan da ikke være 0,20 


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. april 2017 af peter lind

 c) Pas på enheder. Du skal regne v ud

d) mgh=½mv2


Svar #15
28. april 2017 af Mm98

Jeg har isoleret v, og får hermed: 

v=\sqrt{\frac{2A}{m}

v=\sqrt{\frac{2 * 0,93}{0,02} = 9,64

er dette korrekt?


Svar #16
28. april 2017 af Mm98

b) A=∫_0^0,20¦?(23x+0,05)dx ?≈0,47 

så bruger jeg denne formel A = F*s

A=4,65·0,20≈0,93 J

A = 0,93

c) v=√(2A/m)

værdierne indsættes 

v=√((2·0,93)/(0,02 ))≈9,643651

er dette korrekt ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. april 2017 af peter lind

jeg har ikke regnet efter men metoden er god nok


Skriv et svar til: linære sammenhæng - fysik - hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.