Matematik

Tangent ligning og vækst

30. april 2017 af ElNino198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Redegør for tangentens ligning og væksthastighed? 

Nogle der kan give et eksempel på disse har lidt svært ved det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2017 af mathon

Tangenten er en ret linje, hvis hældningskoefficient i punktet (xo,yo) er f '(xo).

Punkt hældningsformlen kan derfor anvendes:
      
                        y - yo = f '(xo)·(x-xo)

                        y = f '(xo)·(x-xo) + yo
eller
                        y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)
    


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2017 af mathon

vækshastigheden er:

                            
                dy/dx = f '(x)
                    


Svar #3
30. april 2017 af ElNino198 (Slettet)

Kan du uddybe væksthastigheden?


Svar #4
30. april 2017 af ElNino198 (Slettet)

Forstår ikke hvad det betyder "dy/dx = f '(x)"


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2017 af mathon

Det er to anerkendte, forskellige måder at skrive det samme på.

Du skriver blot f '(x)       (og glemmer den anden notationsform indtil videre).


Svar #6
30. april 2017 af ElNino198 (Slettet)

Okay så væksthastigheden er f '(x)


Skriv et svar til: Tangent ligning og vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.