Kemi

pH-værdi

30. april 2017 af plaisir (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan er det nu man udregner [OH-] og [H3O+] i en opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2017 af mathon

Hvilke oplysninger i øvrigt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2017 af mathon

               \left [ OH^- \right ]=10^{\, pH-14}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2017 af mathon

               \left [ OH^- \right ]=10^{\, pH-14}\;M

               \left [ H_3O^+ \right ]=10^{\,- pH}\; M


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. april 2017 af mathon

Latex er umuligt for tiden:

                      [OH-]  = 10pH - 14 M         

                      [H3O+]  = 10-pH M


Svar #5
30. april 2017 af plaisir (Slettet)

Hvis man fx skal ud regne det for o,oo1 M HCl, 0,135 M NaOH, eller 0,31 M 2NaOH


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. april 2017 af mathon

Ved 25°C
for 10-3 M HCl

                           [H3O+] = 10-3 M

                           [OH-] = (10-14 M2)/(10-3 M) = 10-11 M


Svar #7
30. april 2017 af plaisir (Slettet)

Det var nu ikke helt det jeg mente... altså evt kig lidt på disse spørgsmål i vedhæftetfil...

Vedhæftet fil:lektie kemi.docx

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2017 af mathon

Bemærk: 
   Ved 25°C er for en syre med dissociationsgrad α og syrekonstant Ks:

                             pH = -log([H3O+]/M) = -log(α·cs/M)
som for stærke syrer (pKs < -1.74) med α = 1
er:
                             pH = -log(cs/M)
og
for mindre stærke syrer (pKs > -1,74) med 0 < α < 1
er:
                             pH = -log(α·cs/M)
      hvor
                             [H3O+] = α·cs = -(Ks/2) + √((Ks/2)2 + Ks·cs)

……
         Ks = 10-pKs
                            
                           
                            


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. maj 2017 af mathon

som for 0,01 M CH3COOH
giver:
                            [H3O+] = α·cs = 4,08271·10-4 M

                            α = 4,08271·10-2 ≈ 4%


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. maj 2017 af mathon

Bemærk at løsnngen
til:
                     [H3O+]2      
                ---------------  = Ks
                cs - [H3O+]

er
                [H3O+] =  -(Ks/2) + √((Ks/2)2 + Ks·cs)                som i #8.

                


Skriv et svar til: pH-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.