Matematik

2. gradsfunktioner

30. april 2017 af Blithe - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg sidder her med en opgave, jeg ikke rigtigt forstår. Opgaven lyder:

Vis udfra forskriften, at y=0, når x har de to værdier.

Forskriften: y=x^2-5x+6

x værdier: (2,0) og (3,0).

Hvordan viser man at y=0 udfra forskriften?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2017 af MatHFlærer

Indsæt x=2 og x=3 i forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2017 af Mathias7878

y = f(x)

f(2) = 2^2-(5*2)+6 = 4-10+6 =0

f(3) = 3^2-(5*3)+6 = 9-15+6 = 0

- - -

 

 


Skriv et svar til: 2. gradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.