Matematik

Hjælp til differentialkvotient

01. maj 2017 af locoroco (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen, 

Er der en venlig sjæl, der vil hjælpe mig med Mat? :-) Hvor spørgsmålene lyder: 

1. Brug 3-trinsreglen til at bestemme differentialkvotienten for funktionen f(x) = 2x2- 3x + 5 

2. Bestem ligningen for tangenten til f(x) i x0 = 1.5 UDEN brug af CAS 

3. Tegn en graf af f(x) og tangenten i i x0 = 1.5 (her ma° man selvfølgelig gerne tegne grafen for f(x) og tangenten med brug af CAS) 

Håber I kan hjælpe! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2017 af MatHFlærer

Kig her: http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tretrinsreglen Læs deres eksempel igennem. Dernæst prøv at gør det samme med din funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2017 af PeterValberg

Vedr. 2)

Se dette < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
01. maj 2017 af locoroco (Slettet)

Hmm... jeg har benyttet mig tidligere af de links i henviser til, men er ikke kommet meget længere. Er der nogle der, bare kan hjælpe med opgaverne?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2017 af PeterValberg

Det burde ellers være lige til, hvis du følger eksemplet i linket, som du fik i #1
Men se eventuelt vedhæftede dokument.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:SKMBT_C45417050108550.pdf

Svar #5
01. maj 2017 af locoroco (Slettet)

Mange tak. Hvordan ville I Bente jer af CAS i opgave 3?

Brugbart svar (1)

Svar #6
01. maj 2017 af PeterValberg

#5

Det vil da være oplagt at benytte GeoGebra.
  Indtast funktionen som f(x)=2x^2-3x+5
  Indtast tangentens røringspunkt som A=(1.5,f(1.5))
  Benyt tangentværktøjet (klik på punktet og grafen for f)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Svar #7
01. maj 2017 af locoroco (Slettet)

Du er simpelthen én stjerne!

Svar #8
01. maj 2017 af locoroco (Slettet)

Lige et hurtigt spørgsmål? Hvordan har du bestemt ligningen i opg 2 ". Bestem ligningen for tangenten til f(x) i x0 = 1.5 UDEN brug af CAS"? :/

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. maj 2017 af PeterValberg

x0 = 1,5

f(x) = 2x2 - 3x + 5   ⇒   f(1,5) = 2·1,52 - 3·1,5 + 5 = 5

f'(x) = 4x - 3   ⇒   f(1,5) = 4·1,5 - 3 = 3

Tangentligning:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)    ⇒    y = 3(x - 1,5) + 5 = 3x + 0,5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.