Historie

krigen i 1864

04. maj 2017 af Cooljoan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ud over at det i 1864 var et kæmpe nederlag for Danmark, men hvilken rolle spiller krigen i 1864 idag for Danmark og hvordan husker vi den


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2017 af mathon

Hvis du slår op på et kort og forestiller dig Danmark amputeret syd for Kongeåen, som udspringer SØ for Vejen/Vamdrup og løber ud i Vadehavet Nord for Ribe, har du mulighed for at forestille dig, hvor stor en del af Danmark Bismarck indlagde under Preussen, når det tilføjes, at Danmark før 1864 også omfattede Sydslesvig og Holsten. 
Adskillelsen varede i 56 år dvs en hel generation. I denne tid foregik alt officielt på tysk og levemåden var påtvunget tysk. I 1880'erne skærpede tyskerne deres holdning og havde navnlig pressen og skolen for øje; i 1889 forbød man således al brug af dansk i skolerne og privatskoler og hjemmeundervisning blev forbudt. Ved at skride ind mod brug af danske sange og danske "rød-hvide" farver, søgte man at lægge det danske arbejde hindringer i vejen.
Den politiske kamp for at få Nordslesvig tilbage ophørte aldrig, men uenigheden om hvordan det skulle foregå, var kompliceret stor.
I dag huskes "tyskerhadet" - der ikke mindskedes af besættelsen under 2. verdenskrig -  af mange, da det indgik som et grundelement i deres opdragelse.
 


Skriv et svar til: krigen i 1864

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.