Bioteknologi

Mælkesyre

07. maj 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa er der nogen, der vil hjælpe mig med følgende opgave:  

Mælkesyre findes i sur mælk. Formlen for mælkesyre er CH3CH(OH)COOH. 
En prøve på 18,5 mL opløsning af mælkesyre titreres med 17,25 mL 0,155 M natriumhydroxid. 

a. Hvor i molekylet sidder det H-atom, der afgives som hydron ved reaktionen? 
b. Skriv reaktionsskemaet for titreringreaktionen. 
c. Hvor stor er stofmængdekoncentrationen af mælkesyre i prøven? 


Tak på forhånd. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2017 af mathon

a)
             CH3CH(OH)COOH


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2017 af mathon

b)
            \small RCOOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; RCOO^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2017 af mathon

c)

    stofmængdeforhold:
                                               RCOOH : NaOH = 1 : 1

                              \small n(RCOOH)=n(OH^-)=\left (0{,}01725\; L \right )\cdot \left (0{,}155\; \tfrac{mol}{L} \right )

                              \small c(CH_3CH(OH)COOH)=\frac{n(CH_3CH(OH)COOH)}{0{,}0185\; L}

                          
                                        


Svar #4
08. maj 2017 af pokemonorm

Hejsa Mathon :) 
Hvordan kan man vide, at H'et skal sidde på enden? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2017 af mathon

Det forklarer din kemibog.


Skriv et svar til: Mælkesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.