Matematik

Udtryk l som funktion af x

07. maj 2017 af Nannahyldtoft1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har akut brug for hjælp med denne opgave, jeg er samfundsfaglig elev så det siger spar to og sidder med min sidste afleverings opgave i mat. på gym. Jeg har virkelig brug for hjælp af en som vil forklare opgaven rigtig grundig :-)) Tusind tak for forhånd.

Opgaven er vedhæftet her


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2017 af StoreNord

V=½lx²=10   <=>  l=10*2/x²          Denne værdi indsættes i udtrykket for O.

Reducèr og differentièr.


Svar #2
07. maj 2017 af Nannahyldtoft1999 (Slettet)

Kan du eventuelt taste det ind i et regneprogram og vedhæfte det? Jeg forstår ikke helt det der med lx?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2017 af StoreNord

l*x


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2017 af StoreNord

V=½*l*x²=10   <=>  l=10*2/x²

O = (3+\sqrt{5})*x*l+2*x^{2}

    =


Svar #5
07. maj 2017 af Nannahyldtoft1999 (Slettet)

Årrrgh super, nu er jeg med 


Svar #6
07. maj 2017 af Nannahyldtoft1999 (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan man skal løse opgaven færdig? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2017 af StoreNord

Når du har reduceret udtrykket for O(x), skal du differentiere det med hynsyn til x.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2017 af StoreNord

V=½*l*x²=10   <=>  l=10*2/x²

\\O = (3+\sqrt{5})*x*l+2x^{2} \\O = (3+\sqrt{5})*x*\frac{10*2}{x^{2}}+2x^{2} \\O =(3+\sqrt{5}) * \frac{20}{x}+2x^{2} \\O= 20*(3+\sqrt{5}) * \frac{1}{x}+2x^{2} \\O'=-20*(3+\sqrt{5}) * \frac{1}{x^{2}}+4x            og hvornår er det udtryk lig med 0?


Skriv et svar til: Udtryk l som funktion af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.