Kemi

Propansyre

08. maj 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave. 

En prøve på 2,00 mL opløsning af propansyre, CH3CH2COOH, fortyndes 20 mL og titreres med NaOH-opløsning. Hvad er stofmængdekoncentrationen af propansyre i prøven, når ækvialenspunktet når ved tilsætning af 16,7 mL 0,100 M NaOH.
 
Tak på forhånd
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2017 af janhaa

n(OH^-) = 1.67 mmol => 1,67 mmol HA

fortynnes => n(HA) = 1,67*0,1 mmol = 0,167 mmol


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2017 af mathon

Prøven på 2 mL indeholder 0,00167 mol

stofmængdekoncentrationen af propansyre i prøven

                                      \small c=\frac{n}{V}=\frac{0{,}00167\; mol}{0{,}002\; L}=0{,}835\; M


Skriv et svar til: Propansyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.