Kemi

Beregning af [OH]^- og [Ca^2+]

09. maj 2017 af pokemonorm - Niveau: B-niveau

Hejsa kære studieportalsbrugere. 
Jeg har lige et spørgsmål til en opgave, som lyder: 

Der fremstilles en 0,012 M opløsning af calciumhydroxid, Ca(OH)2. 

a. Beregn [OH^-] og [Ca^2+] 

Hvordan gøre man dette? 

MVH
Pokemonorm

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2017 af mathon

 0,012 M calciumhydroxid, Ca(OH)er umættet
hvoraf:
                \small Ca(OH)_2\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow \; Ca^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}

                \small \left [ Ca^{2+} \right ]=c\left (Ca(OH)_2 \right )=0{,}012\; M

                \small \left [OH^- \right ]=2\cdot c\left (Ca(OH)_2 \right )=2\cdot\left ( 0{,}012\; M \right )=0{,}024\; M

mættet Ca(OH)er 0,0198 M


Svar #2
09. maj 2017 af pokemonorm

Det giver god mening. 
Men hvad vil PH-værdien så være? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2017 af mathon

ved 25°C:

                       \small pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )=14+\log(0{,}024)    


Skriv et svar til: Beregning af [OH]^- og [Ca^2+]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.