Fysik

Elbil

18. maj 2017 af melonslice (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er låst lidt fast på dette spørgsmål d)
Batteriet modtager elektrisk energi fra en stikkontakt. Virkningsgraden for omsætning af energi fra stikkontakten til bilmotorens arbejde er 80 %.
d) Beregn hvad det koster at kører 1 km med farten 90 km i timen i en elbil, når det koster 2 kr pr. kWh.

P = 24 kWh
P(ved farten 90 km/h) = 12 kW


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2017 af peter lind

Hvis det er bilens og ikke el-kontakten. Beregn tiden t det tager at køre 1 km. Prisen er så 12kw*t/0,8


Svar #2
18. maj 2017 af melonslice (Slettet)

Facit siger pris = 0.33 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2017 af hesch (Slettet)

Ved 90 km kørsel er tiden  t = 1 h.

Ved 1 km kørsel er tiden  t = 1/90 h , hvilket forbruger 12/90 kWh "batterienergi" =  2/15 kWh.

"Stikkontaktenergi" = 2/15 kWh / 0.8 = 1/6 kWh.

Pris for denne = 2 kr/kWh * 1/6 kWh = 1/3 kr. 


Skriv et svar til: Elbil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.