Kemi

Opløselighed

19. maj 2017 af Unintended96 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!
Opløselighedsproduktet for CaF2 er 4*10^-11 ved 25 grader. Hvad er koncentrationen af F- i en mættet opløsning af CaF2 ?

Mit bud er:
Solve(4*10^-11 = s*2s,s) --> s=4.4*10^-6
 

Det rigtige svar er dog 4.4*10^-4

Er der nogen der kan se hvad fejlen er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2017 af mathon

                                                  \small \small CaF_2\, _{\textit{(s)}}\: \rightleftharpoons \; Ca^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, F^{\, -}\, _{\textit{(aq)}}
mæthedskoncentrationer:                                  s                  2s                              
                      

     opløselighedsproduktet:
                                                     \small \left [ Ca^{2+} \right ]\cdot \left [ F^{\, -} \right ]^2=K_{sp}

                                                          \small s\cdot (2s)^2=K_{sp}

                                                          \small 4s^3=K_{sp}

                                                          \small s=\left (\frac{K_{sp}}{4} \right )^{\frac{1}{3}}

                                                          \small s=\left (\frac{4{,}0\cdot 10^{-11}\; M^3}{4} \right )^{\frac{1}{3}}=2{,}2\cdot 10^{-4}\; M

                                       \small \left [ F^{\, -} \right ]=2s=2\cdot \left ( 2{,}2\cdot 10^{-4}\; M \right )=4{,}4\cdot 10^{-4}\; M
                                                  


Svar #2
19. maj 2017 af Unintended96 (Slettet)

Hvorfor skal man gange s med 2, for at få det rigtige svar?


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.