Matematik

Lineære sammenhænge - graf?

19. maj 2017 af Cavalia - Niveau: C-niveau

Hvis nu vi siger jeg har forskriften: y = 2x+(-1)

Kan jeg så lave en graf ud fra dette, og hvordan?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2017 af MatHFlærer

Ja du kan tegne. Du har begyndelsesværdien b=-1 så du skal starte i punktet (0,-1). Du kan se, at hældningskoefficenten er 2, så hver gang x øges med 1, lægges a til y, så den kan se sådan ud:


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2017 af OliverHviid

y=ax+b

a=hældningskoefficienten

b=skæringenspunktet med y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2017 af Frellurian (Slettet)

Du kan skrive den ind i f.eks. GeoGebra og Maple. Der er sikkert også andre programmer som kan plotte den for dig.


Svar #4
19. maj 2017 af Cavalia

#1

Ja du kan tegne. Du har begyndelsesværdien b=-1 så du skal starte i punktet (0,-1). Du kan se, at hældningskoefficenten er 2, så hver gang x øges med 1, lægges a til y, så den kan se sådan ud:

Mange tak! Det er dog til en mundtlig prøve -  så kan det tegnes på en tavle?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. maj 2017 af MatHFlærer

Ja 100% bare læs det jeg skrev. Jeg skulle bare vise dig hvordan den så ud i GeoGebra


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2017 af StoreNord

Håber man stadig har    "kvadreret"    på tavlen                     :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. maj 2017 af MatHFlærer

På trods af jeg er matematiklærer, så jeg en af de lærere, der af en eller anden årsag aldrig får et lokale med "kvadreret" på tavlerne... 

God weekend :-)

Mvh

Anders


Skriv et svar til: Lineære sammenhænge - graf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.