Kemi

Atommasse! 1 u = 1/12 af 12 C-atomets masse.

19. maj 2017 af Katrine1990 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! er der nogen der kan forklare det her:
Atomers masse måles i enheden u, der er defineret sådan:

1 u = 1/12 af 12 C-atomets masse.

Jeg forstår ikki hvordan det bliver defineret sådan! Jeg er godt klar over, at et unit er et meget lille tal!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2017 af AngelOneOne

Hej

Siden 1961 har atommasseenheden u eller dalton (Da) været defineret som 1 u = 1 Da = 1/12 af 12C-isotopens masse. Enheden, hvis værdi (fra 2010) er bestemt til 1,660538921·10-27 kg og svarer praktisk taget til massen af en proton.

Med andre ord. atommasseenheden u, er en vedtagelse og ikke noget man har fundet en eller anden matematisk eller fysisk formel for.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Atommasse! 1 u = 1/12 af 12 C-atomets masse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.