Dansk

ond i sulet handling

19. maj 2017 af sarahh27 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen. Jeg er i gang med at analysere en novelle som hedder ond i sulet. Problemet er at jeg skal perspikvitere til en af de fire former for ondskab?????

Disse 4 former for ondskab:
?1. instrumentel ondskab = Hvis man gøre noget ondt for at opnå noget andet. fx hitlers mål, var at skabe en tysk tusindårsrige og skabe lebensraum for den ariske race...

2. Dæmonisk ondskab = man gøre noget ondt fordi det er ondt. dvs ondskaben er målet i sig selv.

3. idealistisk ondskab = når man gøre noget ondt i den tro, at man gøre noget godt.

4. den dumme ondskab= når man handler uden at reflektere  over, om det man gør er godt eller ondt.

Resume af ond i sulet:

handler om 2 søstre der bor med deres Mor og hendes nye kæreste.

Storesøsteren (hovedpersonen har svært ved at sove om natten.

Derfor snakker hun til hendes lillesøster Helene. I starten siger helene ikke noget til moren men på et tidspunkt bliver det for meget så hun går til moren og fortæller at hun bliver holdt vågen hver nat. De ender med at få hver deres værelse, men hun snakker stadig til Helene, igennem samtaleanlæg og lyde, hun skaber ved at banke i gulvet.


Skriv et svar til: ond i sulet handling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.