Kemi

Positrons hastighed

21. maj 2017 af Unintended96 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En positron der bevæger sig med 1/5 af lysets hastighed rammes af en foton med bølgelængden 2,00 Å. Hvilken maximal forøgelse af positronens hastighed (%) kan kollisionen føre til?

Jeg har formlen e=h*v


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2017 af mathon

Beregnet urelativistisk:
                        \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \Delta E_{positron}=E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{\left ( 6{,}62607\cdot 10^{-34}\; Js \right )\cdot \left ( 2{,}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right ) }{2{,}00\cdot 10^{-10}\; m}=9{,}93223\cdot 10^{-16}\; J   

                        \small \frac{1}{2}\cdot m_e\cdot \Delta v^2=9{,}93223\cdot 10^{-16}\; J

                        \small \Delta v=\sqrt{\frac{2\cdot 9{,}93223\cdot 10^{-16}\; J}{m_e}}=  

                        \small \small \Delta v=\sqrt{\frac{2\cdot 9{,}93223\cdot 10^{-16}\; J}{9{,}10938\cdot 10^{-31}\; kg}}=4{,}7\cdot 10^7\; \tfrac{m}{s}


Skriv et svar til: Positrons hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.