Kemi

Partieltryk

21. maj 2017 af Unintended96 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I ”water-gas shift” (WGS) reaktionen er carbonmonooxid, carbondioxid, hydrogen og vanddamp i ligevægt. WGS reaktionen kan beskrives med reaktionsligningen: CO2+H2 --> CO + H20

Inden ligevægt indstiller sig er partialtrykket ved 980 grader for alle fire komponenter 1,0 bar. Hvad bliver partialtrykkene af de fire gasser efter ligevægt har indstillet sig ved 980 grader, hvor ligevægtskonstanten er 1,67?

Mit gæt var at bruge denne formel;  pA = [A] * R * T, men kan ikke få den til at hænge sammen. Er der nogen der har et hint til hvilken formel ?
?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2017 af janhaa

CO2+H2 --> CO + H2O

1........1..........1.......1

1-x..1-x........1+x...1+x

K = 1,67 = (1+x)^2/(1-x)^2

so

sqrt(1,67) = (1+x)/(1-x)

thus

x = 0,128

so

P(CO2) = P(H2) = 0,87 bar

P(CO) = P(H2O) = 1,128 bar


Svar #2
21. maj 2017 af Unintended96 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Partieltryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.