Matematik

FACIT: Matematik B STX 18. maj 2017

21. maj 2017 af MatHFlærer - Niveau: B-niveau

Matematik B, 18 august facit.

Hvis jeg har overset en opgave, eller lavet en afrundingsfejl så må I gerne kommentere det! Jeg kar kun løbet sættet hurtigt igennem. Jeg ved, at Studienet uploader løsninger med metoder osv, så dem kan I kigge på når de er færdige. Jeg har forsøgt at huske at skrive enhederne op i resultaterne.

Mvh

Anders

FACIT:

Delprøve 1
Opgave 1
a) x=2

Opgave 2
a) A(t)=250\cdot 1.25^t

Opgave 3
a) |BC|=6 og |AB|=10

Opgave 4
a) f(2)=22 og F(x)=x^4-4x^2+6x+k

Opgave 5
a) f(x)=3x-2g(x)=\frac{1}{2}x+2 og h(x)=-x+2

Opgave 6
a) f(x)=-2x^2+8x+1 dvs. a=-2b=8 og c=1


Delprøve 2
Opgave 7
a) Tallene er a=1.0643 og b=32.0403
b) T_2=11.116
c) f'(30)=12.9728

Opgave 8
a) Grafen må I selv tegne. x=0\vee x=4
b) M=\frac{64}{3}=21.333

Opgave 9 
a) Funktionen er: Aftagende i intervallet ]-\infty;-2] og [4;\infty[ samt voksende i intervallet [-2;4]
b) x=-2.76 \vee x=0.277

Opgave 10
a) 7.709dm^2
b) 6.5229%%

Opgave 11
a) De forventede værdier regnes: forv=\frac{procenttal}{100}\cdot antal i stikprøven dvs. for A har vi:
forv_A=\frac{26.3}{100}\cdot 1029=270.627 osv.
b) Nulhypotesen acceperes.

Opgave 12
a) højden er 11.238m

Opgave 13
a) f(x)=\frac{-36}{5}x+518
b) x\approx 36


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2017 af janhaa

Hei,

har du oppgavene?


Svar #2
24. maj 2017 af MatHFlærer

Rettelse til mit indlæg: Opgave 12, højden er 10.539m og ikke 11.238m. Man skal bruge tangens. 


Skriv et svar til: FACIT: Matematik B STX 18. maj 2017

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.