Matematik

Hvor meget ønsker Mia at forbedre sin tid pr. km?

23. maj 2017 af Am1a2n3 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej!

Mia løber 3 km på 15 minutter, men hun ønsker at forbedre sin tid, så hun kan løbe 3 km på 13,5 minutter.

Hvor meget ønsker Mia at forbedre sin tid pr. km?

Hvordan regner man dette ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2017 af SuneChr

På 3 km forbedres tiden med (15 - 13,5) min
På 1 km forbedres tiden med (15 - 13,5)/3 min


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2017 af StoreNord

   \\Gammel \; tid\; pr \; kilometer = \frac{15\; min}{3\; km} \\N\! y \; tid\; pr \; kilometer = \frac{13,5\; min}{3\; km} \\ \\Forbedring \; i\; tid\; =\; 15-13,5\; =1,5\; minutter \\Forbedring \; i\; {\%}\; =\; \frac{1,5}{15}*100\; =10\; {\%}


Svar #3
24. maj 2017 af Am1a2n3 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hvor meget ønsker Mia at forbedre sin tid pr. km?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.