Matematik

Hjælp til ligning

23. maj 2017 af gs1905 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der har forslag hvordan nedenstående ligning kan løses mht. x ??

v=x/((y-x)*(z-x))


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2017 af janhaa

https://www.wolframalpha.com/input/?i=v%3Dx%2F((y-x)*(z-x))+solve+with+respect+to+x

kopier hele linken


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2017 af SuneChr

Multiplicér med nævneren på begge sider.
Gang parenteserne, ordn til sidst ligningen på formen
   ax2 + bx + c = 0
og løs den. Heri indgår v, y, z som en del af koefficienterne, men ligningen skal løses, som man plejer.
___________
# 1 Jeg formoder, trådstarter gerne selv vil opstille ligningen.


Svar #3
23. maj 2017 af gs1905 (Slettet)

v=x/(y*z-y*x-x*z+x2)

Forstår ikke rigtigt hvordan jeg kan komme videre herfra, når parenterserne er ganget ind.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2017 af StoreNord

Man kan også invertere begge sider og gange med x på begge sider. osv


Svar #5
23. maj 2017 af gs1905 (Slettet)

#2 Tak for hints. Det giver mening nu :)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.