Kemi

Stivelse og cellulose

23. maj 2017 af Cavalia - Niveau: C-niveau

Har lige et par spørgsmål, som jeg håber en eller flere kan hjælpe mig med.

1. Hvad er forskellen på stivelse og cellulose?

2. Hvorfor er det lettere at nedbryde stivelse end cellulose?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2017 af janhaa

1

.Cellulose er en polymer af glukose, hvis enheder kan være roteret omkring aksen af en rygrad af polymerkæder af glucoseenheder, og er forbundet med beta -bindinger. Det er den mest almindelige organiske forbindelse, og det er en primær komponent af planteceller. 

Stivelse er en polymer af glucose hvori alle gentagelsesenhederne er rettet i en retning og er forbundet ved alpha -bindinger. Stivelse er spiseligt og kan sikkert spist af mennesker, fordi vi har enzymerne der kan bryde det ned i glukose. 

2.

det er et kulhydrat, og folk får deres udbud af stivelse og kulhydrater fra kartofler, hvede, majs og ris. Når disse fødevarer kommer ind i vores kroppe, at de nedbrydes til glucose og anvendes som en energikilde, og som en hjælp i metabolisme.
Stivelse er svagere end cellulose og er mindre krystallinsk. Selv rå stivelse ikke er opløselig i koldt vand, kan det opløses i varmt vand og kan anvendes på en række måder

fra nettet


Skriv et svar til: Stivelse og cellulose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.