Matematik

Tomme løsningsmængde

23. maj 2017 af KaspermedK - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er i tvivl om denne:

Jeg vil skyde på at det er b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2017 af peter lind

Du har ret. Brug modulus 3


Svar #2
23. maj 2017 af KaspermedK

Kan du forklare? jeg har ikke arbejdet med modulus før


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2017 af janhaa

a)

19+x^3 =0 (mod 3)

x=2

b)

19+x^4 =0 (mod 3)

no solutions exist

c)

19+x^5 =0 (mod 3)

x = 2

thus

b)


Svar #4
23. maj 2017 af KaspermedK

Hvordan gjorde du det?


Svar #5
23. maj 2017 af KaspermedK

Jeg kan kun modulo regning som 27 mod 5=2 men ikke med funktioner 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2017 af peter lind

Det er regning med restklasser. Man ser kun på rest ved division med n her 3.  19+xn ≡ mod 3 ≡ 1 + xn mod 3 Man behøver kun at se på x= 0, x =  1 og x=2, da det er de eneste som fremkommer som rest.  kun b går ikke op i et af de tal, man får på den måde


Svar #7
23. maj 2017 af KaspermedK

Jeg er bange for jeg ikke forstår det der :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2017 af peter lind

x = 0 og x=1 giver i alle tilfælde  1 0g 2 ved udregningerne. x=2 giver 1 og 2 som heller ikke kan bruges For x=2 får man henholdsvis 9, 17 og  og 33


Svar #9
23. maj 2017 af KaspermedK

Jeg kan godt se hvordan du får 9, 17 og 33 fordi du indsætter x=2 i hhv. 1+x3, 1+x4, 1+x5 

Kan du prøve at lave et eksempel der ligner det her så jeg måske bedre kan forstå det? Fatter stadig ikke det med b. 

Og jeg forstår godt hvordan du får den på formen 1+xn fordi 19 mod 3 er 1


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

Pas på! Det er mængden af x-værdier, der er interessant, ikke tallene 9, 17 og 33.

#9: Så vidt jeg kan se, har du fat i, at vi skal finde de x-værdier, der opfylder at 0 ≡ 1 + xn mod 3 for n=2,3,4.

Der er tre restklasser, hvor 0, 1 og 2 representerer de tre klasser. Prøv at udregne xn mod 3 for hver af disse tre værdier og for hver af de tre n-værdier. Læg så 1 til, så du har 1+xn  og husk , at 1+2≡0 mod 3. Så kan du se, hvilke af de tre restklasser, der opfylder betingelsen 3|19+xn. Du skal så se, for a, b og c, om betingelsen kan opfyldes.


Skriv et svar til: Tomme løsningsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.