Matematik

Hvor mange liter vand bruges der per. m2 på 4 uger?

24. maj 2017 af Am1a2n3 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej!

Selvvandingssystemet vander køkkenhaven på 2*4 m 3 gange om ugen. Hver gang bruges 32 L vand. 

Hvor mange liter bruges der per. mpå 4 uger?

'På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2017 af Moderatoren

Du ved, at der bliver brugt 32 liter pr. gang. 

Der bliver vandet 3 gange om ugen. Hvordan finder du ud af, hvor mange liter vand, der bliver brugt om ugen?

Der bliver i alt vandet i 4 uger. Hvordan finder du ud af, hvor mange liter vand, der bliver brugt på de 4 uger?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2017 af mathon

af #1:

                                 \small ugeforbrug=\frac{3\cdot \left(32\;\tfrac{L}{uge}\right)}{(2\;m)\cdot (4\;m)}=12\; \tfrac{\tfrac{L}{m^2}}{uge}

forbrug på 4 uger:
                                 \small ugeforbrug\cdot (4\;uger)

                                 \small \frac{12\; \tfrac{L}{m^2}}{uge}\cdot (4\;uger)=48\; \tfrac{L}{m^2}


Skriv et svar til: Hvor mange liter vand bruges der per. m2 på 4 uger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.