Matematik

Integral

24. maj 2017 af andreasen98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Kan nogen forklare mig hvordan disse resultater fås for disse integralstykker (gerne med mellemregning)?

∫(x*(x+1)*(x+2))dx = x^4 / 4 +x^3 +x^2 +k

∫(x*√x +2x * ^3√x^2) dx = 3/4x^8/3 + 2/5x^5/2 +k

∫((√x -1)*(x-√x +1)) dx= ?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2017 af peter lind

1.  Du ganger parenteserne ud, hvorved du får et  trediegradspolynomium.Dernæst benytter du at xn+1/n+1 er stamfunktion til xn

2. ser noget mystisk ud. Du har sikkert et forkert udtryk. Du skal bruge at kvadratrod(x) =x½ og at kvrod(x)*x = x3/2

3. er ikke sikker på hvordan det skal fortolkes. For eks. √x+1 er det kvdrod(x)+1 eller kvrod(x+1)  tilsvarende gælder den anden parentes


Svar #2
24. maj 2017 af andreasen98 (Slettet)

Jeg fik løst dem, men ellers mange tak for din hjælp!


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.