Matematik

Graf

24. maj 2017 af andreasen98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal tegne en graf til f(x)= 1+ x - x^2 - x^3, men ved ikke helt hvordan det skal gøres når det er et tredjegradspolynomium.

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2017 af MatHFlærer

Smid hele pivtøjet ind i GeoGebra

Mit IMG værktøj virker stadig ikke, så du må få den her: 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2017 af MatHFlærer

Her

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #3
24. maj 2017 af andreasen98 (Slettet)

Men det er uden hjælpemidler, så ved ikke helt hvordan jeg ellers skal lave den


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2017 af MatHFlærer

Nårh! Det så jeg ikke. Lav et sildeben og lav en grov skitse. Start fra eksempelvis -4 op til 4. :-) 


Svar #5
24. maj 2017 af andreasen98 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!

Tror du det kan også kan løses ved at differentiere den og sætte den = 0 får at finde ud af hvor parablen skærer x-aksen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2017 af MatHFlærer

Hvis du differentierer den vil du finde ud af hvor maksimum og minimum ligger. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2017 af SuneChr

# 5
Ja, de to ekstrema for f er løsning af 2.grads ligningen
- 3x2 - 2x + 1 = 0
som rigtignok er parablens to skæringspunkter med x-aksen.
 


Skriv et svar til: Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.