Matematik

Hjææælp mat b eksamens spørgsmål

25. maj 2017 af fr321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg står og skal til mat b mundtlig eksamen, og kan simpelthen ikke få skrevet en ordenlig forklaring ned til dette spørgsmål, da jeg ikke har forstået det godt nok. Er der nogle der ville kunne svare velfomulerende og forstående på:

"Gør rede for hvordan man kan løse to ligninger med to ubekendte, dels ved ensbetydende omformninger, dels ved at lave en grafisk afbildning. I begge tilfælde vil man ofte have brug for et regneteknisk hjælpemiddel. Forklar - gerne ved at illustrere metoden med et eksempel fra hjemmeopgaverne - hvordan man anvender Maple til at løse opgaven" 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2017 af StoreNord

Det regnetekniske hjælpemiddel til begge måder må være papir og blyant. Dels blankt papir til at regne på og dels ternet papir til et koordinatsystem.

Den første måde kan være enten "Lige store koefficienters metode" eller "Indsætningsmetoden".

I den grafiske metode får man også brug for en lineal.              :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. maj 2017 af Mathias7878

Hvis du har to ligninger, der hver især indeholder to ubekendte, f.eks. x og y, kan du enten vælgte at isolere x eller y i den ene ligning, og derved insætte dit nye udtryk for enten x eller y i den anden ligning. Dermed har du kun en ubekendt, som du så kan bruge til at isolere den anden ubekendte. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjææælp mat b eksamens spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.