Fysik

Det samlede tryk i en væskesøjle stiger proportionalt med væskedybden? Hjælp til forståelse en lineær funktion.

26. maj 2017 af Henry1505 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet funktionen, som jeg har svært ved at forstå. Hvad er det helt præcist, den fortæller? Særligt har jeg svært ved at forstå P0. 

Håber I kan hjælpe! Og god weekend!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2017 af mathon


Svar #2
26. maj 2017 af Henry1505 (Slettet)

Hmm ja okay.. Jeg tænkte på, om du har mulighed for at forklare, hvordan p0 skal forstås i denne sammenhæng? Jeg kan forstå, at funktionen kan forekomme let, - det er den desværre bare ikke for mit vedkommende. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2017 af mathon

For en stillestående væskes tryk med væskedybden/væskehøjden \small h (meter)
gælder:
                      \small p=h\cdot \rho \cdot g+p_0

                      \small p= \mathbf{\color{Red} \left (\rho \cdot g \right )}\cdot h+\mathbf{\color{Blue} p_0}      svarende til               
                      \small y=\mathbf{\color{Red} a}\cdot x+\mathbf{\color{Blue} b}


Skriv et svar til: Det samlede tryk i en væskesøjle stiger proportionalt med væskedybden? Hjælp til forståelse en lineær funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.