Kemi

pH=10,99 når stoffet er en syre??? hjææælp

27. maj 2017 af mzs1998 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg sidder med denne opgave som jeg vedhæfter i næste kommentar, hvor jeg er interesseret i at løse b). Men da jeg gjorde det, så tog jeg self bare udgangspunkt i at jeg skulle bruge formlen for svage syrer, fordi jeg regnede pks til at være 9,04. Så fik jeg pH=4,48, men ifølge studienet, så har de regnet det som, at stoffet er en base? Jeg vedhæfter studienets svar - så håber jeg der er en af jer, der kan give mig en logisk forklaring!


Svar #1
27. maj 2017 af mzs1998 (Slettet)

spørgsmålet


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2017 af mathon

Bemærk sætningen: herunder ses syreformen for…

 \small \small pK_a=-\log(9{,}12\cdot 10^{-10})=9{,}04\textsc{}          
dvs svag syre:
                                   \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot\left ( 9{,}04-\log(0{,}089) \right )=5{,}1


Svar #4
27. maj 2017 af mzs1998 (Slettet)

Men er det så dit svar 5,1 der er svaret eller det studienet har skrevet. Ved godt der står det er syreformen, men hvorfor vælger studienet at bruge baseformen når der ikke står noget om det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2017 af Soeffi

#4 

Opgaven er tvetydig. Der menes nok, at man skal bruge stoffet på baseformen, da det er formen for selve stoffet. I midlertid får du Ks værdien opgivet for den korresponderende syre til stoffet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2017 af mathon

aminen er på syreform \small -N{H_3}^+


Svar #7
27. maj 2017 af mzs1998 (Slettet)

#6
aminen er på syreform

Lige præcis, så pH værdien er vel som du har skrevet?

Skriv et svar til: pH=10,99 når stoffet er en syre??? hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.