Kemi

Støkiometri

27. maj 2017 af joshuamyname (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har et spørgsmål vedrørende støkiometri.. Vil gerne have en forklaring med svaret :)

Når 50,00 g P4 reagerer ifølge nedenstående ligning vil ... kcal blive ...

P4 + 10 Cl2 → 4 PCl5 + 452 kcal

a) 729,7 ; produceret

b) 182,4 ; produceret 

c) 452; produceret

d) 182,4 ; forbrugt

e) 452; forbrugt


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2017 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal starte med at finde ud af hvor mange mol P4 der reagerer:

M(P4) = 123,895 g/mol

n = m/M

n(P4) = 50,00g / 123,895g/mol = 0,4036 mol

Af reaktionsligningen fremgår det at der bliver produceret 452 kcal når 1 mol P4 reagerer. Så når 0,4036 mol P4 reagerer, så bliver der produceret

0,4036 mol * 452 kcal/mol = 182,4 kcal


Skriv et svar til: Støkiometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.