Matematik

Trekant-rombe

27. maj 2017 af Elninoo - Niveau: 8. klasse

Har en opgave omkring rombe i en trekant. Har slet ingen anelse hvordan man løser den, ville spørge hvordan i ville gøre. 
Her er teksten til selve opgaven, og figuren af romben i trekanten. 
Teksten: https:https://gyazo.com/b776741a03f0b0ad17120bd0b0a11328
trekant-romben: https://gyazo.com/53dbdb20c5071d847cee3e087868d7d1


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2017 af StoreNord

Hvad er "de to betingelser øverst på siden"?


Svar #2
27. maj 2017 af Elninoo

https://gyazo.com/ed84095e2553598f3d33cbd4d21ef0bd det er vel nød til at være det her. 
Det andet har slet ikke noget med den her opgave at gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2017 af StoreNord

Nej, jeg tror snarere, at de to betingelser, at alle 4 sider er lige store og at hjørnerne ligger på trekantens sider; som vist.


Svar #4
27. maj 2017 af Elninoo

Oh, men hvordan ville du løse sådan en opgave her? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2017 af StoreNord

Jeg har konstrueret det i Geogebra udfra givne betingelser; også at rhombens grundlinje er den midterste tredjedel af trekantens grundlinje. Men trekanten blir retvinklet.

Vedhæftet fil:Trekant-rombe.png

Svar #6
27. maj 2017 af Elninoo

Så det er muligt.


Svar #7
27. maj 2017 af Elninoo

Har også et andet spørgsmål. 
"Kan det passe at tanken kan rumme 3500 liter"
Hvad er regnemetoden for sådan en opgave?  
 

Vedhæftet fil:tanken.PNG

Svar #8
27. maj 2017 af Elninoo

"kan det passe at tanken kan rumme 3500 liter" Det er spørgsmlet. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2017 af StoreNord

#6    Nej, jeg har jo vist at jeg ikke kunne tegne figuren, uden at trekanten blev retvinklet!

Næste spørgsmål:   Det ser rigtigt ud, men prøv at beregne det selv. Regn i decimeter, så får du resultatet i liter.


Svar #10
27. maj 2017 af Elninoo

Så skal jeg omskrive det fra Liter til Decimeter, eller jeg helt gal på den? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. maj 2017 af StoreNord

Du misforstod mig.

Du skal lave meter-målene om til decimeter-mål.

dm²  gange dm = dm³                 og     dm³ er det samme som liter.


Svar #12
27. maj 2017 af Elninoo

Oh, skal jeg gange 1,6 *1,8=2,88* 4,3= 12,3. Men bare i dm? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. maj 2017 af StoreNord

Pi * r² * højde        alt sammen i dm.


Svar #14
27. maj 2017 af Elninoo

Så hvis jeg ikke tager fejl så gir det 135,02?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. maj 2017 af StoreNord

Du tar fejl.


Svar #16
27. maj 2017 af Elninoo

3,14*4,3*10? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. maj 2017 af StoreNord

3,14 * \left ( \frac{16\; dm}{2} \right )^{2} *18\; dm


Svar #18
28. maj 2017 af Elninoo

452,16 dm? 


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. maj 2017 af StoreNord

Find en anden blyant at regne med.

Se vedhæftede.

Vedhæftet fil:tanken.png

Svar #20
28. maj 2017 af Elninoo

3,14*16/2*18*10= 4.521,6? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.