Kemi

Opløselighedsprodukt

29. maj 2017 af Unintended96 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

1 L vand mættet med AgCrO4 ved 25 grader tilsættes 100 mmol af det letopløselige salt K2CrO4 uden rumfangsændring. Hvad bliver opløseligheden nu af AgCrO4?

Opløselighedsproduktet for AgCrO4 er   9 * 10^-12

Svaret er 4.7 * 10^-6


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2017 af janhaa

K(sp)=(2x)^2*(0,1+x)\\ \\ x << 0,1\\ DVs\\ x+0,1 \approx 0,1 \\ DVs\\ K(sp)=0,4x^2\\ x =4,7*10^{-6}\,(M)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2017 af mathon

Opløselighedsproduktet for Ag2CrO4 er Ksp = 1.1·10−12 M


Svar #3
29. maj 2017 af Unintended96 (Slettet)

#1

K(sp)=(2x)^2*(0,1+x)\\ \\ x << 0,1\\ DVs\\ x+0,1 \approx 0,1 \\ DVs\\ K(sp)=0,4x^2\\ x =4,7*10^{-6}\,(M)

Se venligst vedhæftede billede. Jeg får ikke det samme?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2017 af janhaa

#3
#1

K(sp)=(2x)^2*(0,1+x)\\ \\ x << 0,1\\ DVs\\ x+0,1 \approx 0,1 \\ DVs\\ K(sp)=0,4x^2\\ x =4,7*10^{-6}\,(M)

Se venligst vedhæftede billede. Jeg får ikke det samme?

du skriver:

K(sp) = (2s)^2+(0,1+s)

som er feil.

NB

K(sp) = (2s)^2*(0,1+s)


Skriv et svar til: Opløselighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.