Matematik

Lineært ligningssystem

31. maj 2017 af nejvelda - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle, som vil tjekke om mine mellemregnigner er korrekte:

Der hvor jeg har markeret med gul bliver x negativt eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2017 af mathon

x bliver negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2017 af StoreNord

#0   Det er da nemmere at lægge ligningerne sammen.               :)


Svar #3
31. maj 2017 af nejvelda

#1 Er resten ellers rigtigt? Men kan kan jo egentlig ikke skrive -x=7/3 eller kan man?

#2 Nu gjorde jeg bare på den måde jeg gjorde fra den gang jeg gik i gymnasiet. Kender ikke nogen andre måder udover subs. og matrix måden til lignignssystemer.


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. maj 2017 af mathon

x bliver negativ i din "gule" beregning, som er fortegnsmæssig forkert.

             Ligningssum:
                                       \small 3x=7

                                       \small x=\tfrac{7}{3}


Svar #5
03. juni 2017 af nejvelda

Ja self. minus 'tilhører' jo 3 :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. juni 2017 af StoreNord

#0     "matrix måden"  er nok det samme, som jeg foreslår. Jeg kalder den "Lige store koefficienters metode"


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. juni 2017 af mathon

eller determinantmetoden:

                  \small D=\begin{vmatrix} 1 &-1 \\ 2 &1 \end{vmatrix}=1\cdot 1-2\cdot (-1)=3

                  \small D_x=\begin{vmatrix} 1 &-1 \\ 6 &1 \end{vmatrix}=1\cdot 1-6\cdot (-1)=7

                  \small \small D_y=\begin{vmatrix} 1 &1 \\ 2 &6 \end{vmatrix}=1\cdot 6-2\cdot 1=4

                         \small \small x=\frac{D_x}{D}=\frac{7}{3}                   

                         \small y=\frac{D_y}{D}=\frac{4}{3}
               


Skriv et svar til: Lineært ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.