Fysik

Bevægelse med konstant og varierende kraft

03. juni 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med dette spørgsmål?

Hvad skal der gælde, for at der er tale om en konstant
accelereret bevægelse og hvad vi må antage for at vi kan sige, at vi arbejder med en konstant
accelereret bevægelse. 

Er det her svar okay?

Et legeme, der påvirkes af en konstant resulterende kraft, vil ifølge Newtons 2.lov bevæge sig med en konstant acceleration. Når accelerationen er konstant vil legemets hastighed vokse lige meget hele tiden. Det er fx. tilfælde med et legeme, der falder frit.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2017 af Qvark (Slettet)

Altså newtons 1. lov (inertiens lov) gælder i interialsystemer som betyder at hvis summen af alle kræfter på et objekt er lig med nul er det ikke i acceleration og altså må objektet være i konstant hastighed eller i hvile.                  Newtons 2. lov siger at den resulterende kræft på et objekt som accelerere må være massen af objektet gange acccelerationen ´. Altså F = m*a             Ved ikke om det var et ordentlig svar....


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2017 af mathon

En konstant accelereret bevægelse kræver en konstant accelererende kraft \small \overrightarrow{F}_{res}  i samme retning.

               \small F_{res}=m\cdot a

               \small \small a=\frac{ F_{res}}{m}        

               \small \small v=\int \frac{F_{res}}{m}\, \mathrm{d}t=\int a\, \mathrm{d}t=a\cdot t+v_0

               \small v-v_0=\mathbf{\color{Red} a}\cdot t

                \small \Delta v=\mathbf{\color{Red} a}\cdot t


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2017 af mathon

Når \small F_{res} varierer:

              \small v=\int_{0} \frac{F_{res}}{m}\, \mathrm{d}t+v_0


Skriv et svar til: Bevægelse med konstant og varierende kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.