Matematik

tekst om til ligning

10. juni 2017 af shain - Niveau: 8. klasse
Hvordan laver man denne tekst om til ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2017 af Soeffi

Vedhæftet fil:1760888.png

Svar #2
10. juni 2017 af shain

er det x+y+8=20 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2017 af Mathias7878

Tænker det kunne være 20 = 4x+2y

Men ved ikke helt, hvordan man skal inddrage, at der er 8 dyr.

Manden vil have 2 køer, fordi en ko har 4 ben. Hvis x betegner antal køer, indsættes således x=2 ind i ligningen. Hermed kan du isolere y, som betegner antallet af høns, dvs:

20 = 4x + 2y <=> x=2 indsættes <=> = 20 = 4*2+2y <=> = 20-8 = 2y <=> 12 = 2y <=> 12/2 = y <=> y = 6

Dermed vil manden have to køer og seks høns.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2017 af janhaa

20 = 4x + 2y

og

x + y = 8


Svar #5
10. juni 2017 af shain

tak for svare

Skriv et svar til: tekst om til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.