Matematik

Vis betydningen af dette. Hvad er f'(3) f.eks. lig med, og hvad er betydningen af dette.

11. juni 2017 af mariemarchus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har følgende spørgsmål:
1)  Bevis at den afledte af kvadratrodsfunktionen f(x) = √x er f'(x) = (1)/2√x (for x ikke lig 0).

2) Vis betydningen af dette. Hvad er f'(3) f.eks. lig med, og hvad er betydningen af dette. Vis det på en tegning (Tangentens hældning i punktet (3,f(3)).

Det første spørgsmål med beviset har jeg ingen problemer med, det har jeg styr på. Men jeg er bare ikke så god til det med at tegne det, er der nogen der kan hjælpe mig med at løse det andet spørgsmål eller forklare det. 

Mange hilsner
Marie


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2017 af janhaa

1)

bruk\\ f(x)=x^a\\ der\\ f ' (x)=a*x^{a-1}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2017 af StoreNord

#0       Tangenten hældning i (3,f(3)) er det samme som den afledede

                                     \frac{1}{2\sqrt{3}}           altså  0,29.              se vedhæftede.

Måske kan du printe tegningen ud og lære den udenad.


Svar #3
11. juni 2017 af mariemarchus (Slettet)

#3 

Er det meningen at C = (2.98,0.29)

Og hvorfor står der ikke 3 i x plads i f'(x)= 1/2√x ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. juni 2017 af StoreNord

C burde ha været (3,0.29) Undskyld min usikre hånd.            :)

Den blå f'(x) er en generel funktion gældende for alle x, mens  f'(3)= 1/2√3 =0.29 er en specifik værdi.


Skriv et svar til: Vis betydningen af dette. Hvad er f'(3) f.eks. lig med, og hvad er betydningen af dette.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.