Fysik

Mekanisk energibevarelse

14. juni 2017 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hvordan kan mekanisk energibevarelse anvendes til at undesøge, hvordan højden og hastigheden hænger sammen i frit fald og lodret kast.

Kan nogen hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2017 af mathon

Uden energiudveksling med omgivelserne
har man for et frit faldende legeme:

                                        \small E_{mek}=E_{pot}+E_{kin}
hvoraf
                                        \small m\cdot g\cdot H+\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot 0^2=m\cdot g\cdot h+\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=m\cdot g\cdot 0+\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot V^2

                                        \small m\cdot g\cdot H=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot V^2

                                        \small g\cdot H=\tfrac{1}{2}\cdot V^2
og
                                        \small h=H-\tfrac{v^2}{2g}

                                        \small v=\sqrt{2g(H-h)}
                                       
                                       


Skriv et svar til: Mekanisk energibevarelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.