Kemi

Koncentration beregning

14. juni 2017 af cecilecc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Kan ikke finde ud af det vedhæftede spørgsmål... - måske fordi det er sent om aftenen..

Men skal man ikke bruge formlen C1V1=C2V2 i dette tilfælde?

Får jo også oplyst en Mw, men skal den bruges? Fordi det resultatet, som kommer ved ikke at bruge molarmassen, er forkert..

Håber på et hurtigt svar :-))


Svar #1
14. juni 2017 af cecilecc (Slettet)

Det er i øvrigt spørgsmål nr.20, det sidste.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2017 af mathon

spørgsmål nr. 20:

                                 \small H_3PO_4\; +\; 3\, NaOH\; \rightarrow \; Na_3PO_4\; +\; 3\, H_2O

stofmængdeforhold:
                                        \small H_3PO_4:NaOH=1:3=\tfrac{1}{3}:1

hvoraf
                                         \small \small (0{,}0250\; L)\cdot c(H_3PO_4)=\tfrac{1}{3}\cdot \left ( 0{,}04224\; L \right )\cdot \left ( 0{,}135\; M \right )

                                         \small c(H_3PO_4)=\tfrac{1}{3}\cdot \left ( \frac{0{,}04224}{0{,}0250} \right )\cdot \left ( 0{,}135\; M \right )

                  


Skriv et svar til: Koncentration beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.