Matematik

Procentregning af en størrelse?? Mundtlig Mat C

17. juni 2017 af SarahTrex (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal til mundtlig eksamen i Mat C og på mit pensum har jeg fået opgaven: "Forklar hvordan man lægger procenter til og trækker procenter fra en størrelse."

Jeg har ingen anelse om hvad det kan betyde. Jeg ved ikke hvad en "størrelse" kan være.

Jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2017 af mathon

Hvis en størrelse f.eks en pris \small P ændres \small p\%
har man:
                       størrelse:         \small P
                    + ændring          \small \underline{\left P\cdot p\cdot 10^{-2}}

                                               \small P+\left P\cdot p\cdot 10^{-2}=P\cdot (1+p\cdot 10^{-2})=P\cdot \left ( 1+r \right )                     

               


Svar #2
17. juni 2017 af SarahTrex (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår det virkelig ikke. Kan du måske komme med et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2017 af mathon

Bemærk \small p\cdot 10^{-2}=\frac{p}{100}

               Holgers nuværende månedsløn på 1260 kr stiger med 2%

               Fremtidig løn: \small (1260\; kr)\cdot 1{,}02=1285{,}20\; kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2017 af StoreNord

Hvis du skal købe en ny dyne, som koster 400 kr, har Jydelarsen en fødselsdags-rabat på 15 %.

                                  400 -\frac{400}{100}*15=340


Svar #5
17. juni 2017 af SarahTrex (Slettet)

Jeg forstår godt procentregning, men det er selve ordet "størrelse" jeg ikke ved hvad kan betyde. Jeg har nemlig også et andet eksamens spørgsmål som hedder det samme, men det er uden ordene "fra en størrelse". Så jeg ville bare høre hvad forskellen er mellem disse.


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. juni 2017 af StoreNord

i #4:             Størrelsen er hvor stor prisen er.


Svar #7
17. juni 2017 af SarahTrex (Slettet)

Okay, så var det slet ikke så kompliceret som jeg havde troet.

Mange tak for hjælpen fra jer begge og tak fordi I ville bruge tiden på at hjælpe mig med dette spørgsmål. :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. juni 2017 af mathon

En størrelse er et tal gange en enhed og kan være alt fra (26 skraldposer) til (4 flybilletter) til Florida.


Skriv et svar til: Procentregning af en størrelse?? Mundtlig Mat C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.