Kemi

reaktionsligninger

17. juni 2017 af messk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens håber der er en som er god til kemi og som kan hjælpe med følgende spørgsmål

opskriv reaktionsligningen for den fuldstændige forbrænding af propan og fortæl hvordan du kan beregne hvor stort et volumen CO2 der afgives ved forbrænding af 100 g propan

Ved ikke lige helt hvordan man gøre håber nogle kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2017 af mathon

Fuldstændig forbrænding af propan:

                    \small C_3H_8\, _{\textit{(g)}}\; +\; 5\, O_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow \; 3\, CO_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 4\, H_2O\, _{\textit{(g)}}

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2017 af mathon

      \small M=SUM\left ( \{3,8\}\cdot \{12{.}011,1{.}008\} \right )\; \tfrac{g}{mol}=44{.}097\; \tfrac{g}{mol}     

       \small \small n_{propan}=\frac{m}{M}=\frac{100\;g}{44{.}097\; \tfrac{g}{mol}}=2{.}27\; mol

Brug nu idealgasligningen...


Svar #3
18. juni 2017 af messk (Slettet)

Det ser rigtig godt ud det du har gjort. Men kan du ikke lige fortælle mig hvad du har gjort indtil videre. Det vil jeg sætte pris på


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2017 af mathon

#3
                    \small C_3H_8\, _{\textit{(g)}}\; +\; \, O_2\, _{\textit{(g)}}\; \rightarrow

er blevet afstemt, hvoraf det ses, at
stofmængdeforholdet er:

                    \small C_3H_8: CO_2=1:3
og
molmassen af \small C_3H_8 er beregnet.

fortsat:
                   \small n(CO_2)=3\cdot n\left (C_3H_8 \right )=3\cdot \left ( 2{.}27\; mol \right )=6{.}81\; mol

Idealgasligningen 
giver:
                   \small V_{CO_2}=\left (\frac{n\cdot R}{p} \right )\cdot T

                   \small V_{CO_2}=\left (56{.}58\; \tfrac{L}{K} \right )\cdot T      hvor \small T er forbrændingstemperaturen.


Svar #5
18. juni 2017 af messk (Slettet)

Mange tak for hjælpen 


Skriv et svar til: reaktionsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.