Studievalg og videregående studie

Vinterstart på odontologi?

25. juni 2017 af apesenin (Slettet)

Hej :-) 

Skal til at søge ind på en videregående uddannelse i AU. Er endnu ikke sikker, men vælger muligvis enten odontologi- eller medicinstudiet. I den forbindelse ville jeg spørge ind til om der er nogle der ved, om der er vinterstart på odontologistudiet i Aarhus??

Ville også være fedt hvis nogle kunne fortælle lidt om studiet hvis de har erfaring med det :-) .


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2017 af klartilathjælpe (Slettet)

Hej

Jeg er vinterstarter på medicin-studiet i Århus. Der er desværre ikke vinterstart på odontologi. Om medicin-studiet kan jeg kun fortælle dig om 1. semester, som jeg lige har afsluttet. Det er et spændende studie, og du bliver omgivet af en masse fede mennesker! Men læsemængden er stor. Hvis du er typen, der er målrettet og nysgerrig, så er det et studie, der absolut passer dig. Hvis ikke, så må du nok hellere vælge noget andet. Jeg har lige været igennem en eksamensperiode. hvor jeg har følt, at der har været rigtig meget læsning og meget pres på, og dette semester burde efter sigende være et af de letteste, hvilket understreger, at jeg har endnu større fag at se frem til. Men som sagt, hvis du er engageret og interesseret, så har du ikke noget at frygte, tværtimod, så et superfedt studie at se frem til :-)


Svar #2
26. juni 2017 af apesenin (Slettet)

Ja okay :-/ . Ja, medicin lyder ret spændende, og jeg er ikke spor "bange" for det med læsemængden osv. Jeg er typen, der godt kan lide at læse og gå i dybden med ting, så selve studiet afskrækker mig heldigvis ikke :-) .

Mit gennemsnit kan meget let få mig ind i medicinstudiet (heldigvis). Det, der mere sætter spørgsmålstegn ved medicinstudiet hos mig, er følgende:

1) De endnu mange år, som der vil gå (efter at man har fået sin kandidat) før at man er "100% færdiguddannet læge", der har fået sit speciale osv.

2) Arbejdstiderne :-D . At skulle arbejde midt om natten lyder ikke altid lige godt XD .

Det er primært af disse to grunde, at jeg overvejer Odontologi. De to studier minder ellers meget om hinanden (ud fra hvad jeg kan se). Forskellene ligger self. mest i det praktiske. Ellers har de nogenlunde de samme "teoretiske" fag som anatomi, kemi, fysiologi osv. Men med odontologi virker det til at man kommer en smule hurtigere ud i verden (med nogle lidt mere behagelige arbejdstider XD). Summa summarum: Det ikke selve medicinstudiet, men de ting, der kommer til at ske efter, at man har fået en kandidatuddannelse, der gør, at jeg sætter spørgsmålstegn ved medicinstudiet :-/ -

Men hvis du har nogle overbevisende ord i forbindelse med ovenstående, vil jeg også meget gerne høre om dem XD.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2017 af guzbak

Du har fat i nogle af de rigtige pointer.

Jeg læser medicin på KU og det minder ret meget om odontologi, i den forstand at vi har næsten det samme på 1. sem og at begge udd har anatomi, fysiologi mv, hvor vi dog skal kunne mere i detaljer vedrørende hele kroppen og tandlægerne har det primære fokus på hoved/hals delen. Desuden bruger tandlægerne meget tid på klinikken, med egne patienter, hvor vi først oplever dette sent på kandidaten.

Angående arbejdet som færdiguddannet har du også ret - læger uddanner sig nærmest hele livet, og har måske grå hår før de er "rigtige læger". Du er dog også læge efter din kandidat, men odontologer skal ikke på samme måde være KBU, specialisere sig, køre phd ræs osv.

Du kan dog sagtens have normale tider ved fx at være praktiserende læge. Og der er også ulemper ved at være tandlæge - fx lider mange af rygsmerter og gigt pga. de bruger hænderne så meget. Jeg husker min tandlæge i folkeskolen sagde "hvorfor vil du være tandlæge? Læs hellere medicin... "

Altså er der ikke noget endeligt svar. Gør hvad du føler for og hvad du tror du vil synes er mest spændende at bruge resten af dit arbejdsliv på. Det er der ikke nogen der kan beslutte for dig. Men hvis det kun er pga. arbejdstider og den lange læsetid, synes jeg helt klart du skal revurdere. Tænk hvis du finder et speciale som du bare brænder for, så flyver tiden afsted :-)

Håber du finder ud af det og pøjpøj med det!
- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Vinterstart på odontologi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.